Aardbeienkwarktaart

De kwarktaart stond al eerder op mijn blog, maar ook voor mij was het lang geleden. Ik kwam op het idee om er weer eens een te maken toen ik onlangs de caramel shortbread maakte. Die heerlijke brosse koekbodem, die je in een handomdraai bakt, daarvan dacht ik direct "volgens mij is dat een perfecte combi met de kwarktaart". Natuurlijk blijft een bodem van koekkruimels en boter ook een lekker en prima alternatief. Maar ja, ik ben nu eenmaal zo'n baknerd die het liefst alles zelf maakt. Ook heb ik een dun laagje biscuit er tussen gedaan (gebakken volgens de methode waarbij je eerst eiwit opklopt), om zo meerdere structuren te creëren. Verder heb ik nog wat geëxperimenteerd met de verhoudingen vruchtensap, poedersuiker en vers fruit. Met als resultaat dat de kwark iets luchtiger wordt en meer smaak heeft ondanks dat er minder suiker wordt toegevoegd.

Reactie toevoegen