Over Mientje

In 2009 is het allemaal begonnen met een workshop taart decoratie, want wat zou het toch leuk zijn om zelf een professionele taart te kunnen maken!

Na diverse decoratietechnieken geprobeerd te hebben kwam ik er toch ook wel achter dat ik het erg jammer vond dat de taart vaak toch hetzelfde was, ondanks variatie in vulling.

En zo ontstond mijn interesse in andere baksels en taarten. Wat mij vooral interesseert zijn de achtergronden en technieken. Meestal zoek ik diverse recepten zowel in de bakboeken als online en pluis het dan helemaal uit.

Eigenlijk is mijn blog dus vooral een verslag van mijn bakervaringen en bovenal een naslagwerk voor mijzelf. Een bundeling van de succesrecepten die ik graag wil bewaren. Vaak pas ik recepten naar eigen inzicht aan en het kan dus ook voorkomen dat je geen recept kunt terugvinden van een baksel, waarschijnlijk omdat ik het niet de moeite waard vond om het te bewaren.

Verder probeer ik zo puur en gezond mogelijk te bakken en maak ik het liefst gebruik van pure ingrediƫnten in plaats van kant en klaar mixen.

Wie ik ben? Een baknerd, moeder van twee kinderen, werkzaam in de gezondheidszorg en partner van een webdeveloper (zo is mijn eigen site ooit ontstaan).

Veel lees- en bakplezier!

 

Groetjes Jacomien