Speculaasmuffin met amandelspijs

Speculaasmuffin met amandelspijs

Een recept van Smulweb uitgeprobeerd. Ik heb nog even overwogen om het bosbessenmuffin recept aan te passen tot een speculaasvarriant omdat ik de crumble bovenop zo lekker vind (ook heerlijk met speculaaskruiden), maar dat combineert misschien weer wat lastiger met amandelschaafsel. En wat mij betreft zijn amandelschaafsel en speculaas toch wel onlosmakelijk verbonden. Tel daarbij op de enthousiaste reacties op Smulweb... dit moest een succes worden.
En een succes is het absoluut, heerlijk luchtige speculaascake en de amandelspijs is niet overheersend maar wel nog herkenbaar. Ik heb wel de tip van Judith opgevolgd en 100 gram spijs in blokjes gebruikt in plaats van een heel pakje (300 gram in staafjes).

Reacties

Hoi Judith,

Dank je wel voor je reactie, ze zijn echt heerlijk! Voordat de Sint het land verlaat gaan ze vast nog wel een keer in de herhaling ;-) maar eerst is het tijd voor de banketstaaf, die staat ook nog mijn lijstje.

Groetjes Jacomien

Reactie toevoegen