Speculaasmuffin met amandelspijs

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 16 gram bakpoeder
  • mespunt zout
  • 75 gram boter
  • 5 eetlepels stroop
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 100 gram amandelspijs
  • amandelschaafsel

Meng de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en het zout goed door elkaar. Smelt de boter met de stroop en roer deze samen met het losgeklopte ei door de melk. Voeg dit toe aan het bloem mengsel en roer goed door tot een egaal beslag. Snijd de amandelspijs in kleine blokjes.
Verdeel het beslag over 12 cupcakepapiertjes of gebruik stukjes bakpapier (gevouwen in een muffinvorm). Verdeel de blokjes spijs over de muffins en duw ze in het beslag tot je ze niet meer ziet. Muffins bestrooien met amandelschaafsel en 20-25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 175℃.