Mini boltaartjes

Mini boltaartjes

Misschien lijkt het alsof ik niets anders doe dan taarten maken of cakejes bakken, maar niets is minder waar; alle voorgaande updates waren baksels die ik al eerder heb gemaakt. Onderstaande taartjes zijn van een paar dagen geleden.

Op het forum had ik gelezen dat je ook een boltaart kunt maken door je biscuit in een Blanda te bakken. Tja, zelf zou ik het ook niet bedenken om een RVS schaaltje van Ikea als bakvorm te gebruiken, maar het kan echt! En het experiment is geslaagd, met weliswaar wat verlengde baktijd om hem gaar te krijgen, maar toch.

Ik heb er meteen twee gemaakt, om ook te experimenteren met de vulling. Deze zijn gevuld met lemoncurd en "luchtige yoghurtpudding kwarktaart citroen" van Mona en afgesmeerd met meringue botercreme. Bij eerdere gemaakte taarten had ik het probleem dat de vulling snel in het biscuit trok waardoor je het niet zo lang kunt bewaren. De tip was om je bescuit eerst met een dun laagje botercreme in te smeren als soort van isolatielaagje en dat lijkt ook wel te helpen.

Kortom weer een hoop kunnen uitproberen in twee kleine taartjes. Op de foto's lijkt het misschien veel groter maar in het echt hebben ze een diameter van 12 cm en hoogte van 6 cm.

Reacties

Ja, ja en maar zeggen dat het ene boltaartje al op was.....bleek er nog een te zijn ;-), Het klinkt weer zo super lekker; we kunnen niet wachten tot de eerstkomende verjaardagsfeestjes....

Reactie toevoegen