Pavlova

Ingrediënten:

  • 5 eiwitten
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel azijn
  • 1 eetlepel maizena
  • 25 gram gevriesdroogde frambozen
  • snufje zout

Vulling:

  • 350 ml slagroom
  • 35 gram poedersuiker
  • vers rood fruit naar keuze

Klop de eiwitten op hoge snelheid in een vetvrije kom en voeg geleidelijk te suiker toe. Klop tot alle suiker is opgelost en het eiwit stijve glanzende pieken heeft (als je de mixer eruit haalt). Spatel de maizena en de azijn, samen met de stukjes gevriesdroogde frambozen, door het eiwit. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verdeel het eiwit in twee gelijke delen. Maak twee ronde schijven van het eiwit en droog deze in een voorverwarmde oven op 120℃ in circa 2 uur. Zet daarna de oven uit en laat afkoelen in de oven.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf of dik vloeibaar (wat je lekker vindt). Maak de pavlova net voor het serveren af om te voorkomen dat deze erg zacht wordt door de vulling. Verdeel de helft van de slagroom op de onderste schuimlaag. Doe de tweede schuimlaag er bovenop en verdeel de rest van de slagroom er overheen. Versier de pavlova met het fruit en een beetje poedersuiker.

Variatietip:

Neem het basisrecept voor de meringue (zonder gevriesdroogde frambozen). Gebruik voor de room 250ml slagroom en klop deze op met een zakje vanillesuiker en een halve theelepel kaneel. Versier de Pavlova met stukjes Fudge, kletskop en chocolaatjes. En om het helemaal compleet te maken kun je nog een gezouten karamelsaus maken en toevoegen.