Wat doe je als je in Engeland op vakantie bent? Scones bakken natuurlijk! Hoe verser hoe lekkerder, dus beter om ze zelf even te maken. Nu heb ik scones al veel vaker gemaakt, maar ik ontdekte dat het recept nog helemaal niet op mijn blog stond. De fruitscones – met rozijnen – vind ik altijd net wat lekkerder, maar uiteraard kun je deze ook weglaten uit het recept. Op zoek naar het recept wat ik altijd gebruikte, leerde ik dat de meeste recepten zonder het gebruik van ei zijn en dat de variant die ik altijd gebruikte met ei was. Nieuwsgierig naar het verschil heb ik eerst mijn oude vertrouwde recept gemaakt en een week later de variant zonder ei. En mijn testpanel en ikzelf waren unaniem in het oordeel, zonder ei is lekkerder! Hoewel het ei ervoor zou moeten zorgen dat je een "enriched dough" krijgt, vonden wij de scones zonder ei minder zwaar en dus lekkerder. Tenslotte serveer je ze met clotted cream en jam en maakt dat het al zwaar genoeg. In Nederland is clotted cream tegenwoordig ook wel verkrijgbaar, maar minder gangbaar. Eventueel kun je zelf een mengsel van mascarpone en slagroom maken (naar smaak), dat komt een aardig eind in de buurt bij clotted cream.