Scones

Ingrediënten:

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 85 gram koude roomboter
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 75 gram rozijnen
  • 175 ml melk

Verwarm de oven voor op 200 ℃ (hetelucht). Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout en het bakpoeder en doe daar de roomboter in blokjes bij. Wrijf snel en kort met je vingers de boter door het meel tot je alleen maar kleine kruimeltjes hebt. Voeg dan de suiker en de rozijnen toe en roer deze erdoor. Voeg tot slot de melk toe en meng tot een plakkerig deeg. Strooi wat bloem of zelfrijzend bakmeel op het aanrecht en leg het deeg erop, druk het plat tot 2-3 cm dikte. Steek met een uitsteker rondjes uit het deeg van 5 cm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat (hoe beter je de scones weet uit te snijden, hoe beter ze mooi rijzen in de oven). Bestrijk de scones met wat melk en bak ze in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar tot ze lichtbruin van kleur zijn.