Ingrediënten:
- 175 gram Bastogne koekjes
- 60 gram roomboter
- 300 gram roomkaas (bijv. Philadelphia)
- 40 gram suiker
- 80 gram karamelsaus (zie recept karamelsaus)
- 1 ei
- 1 eidooier
- 60 gram zure room
- 1/2 vanillestokje
Resterende karamelsaus wordt gebruikt voor
Verwarm de oven voor op 140℃ (hetelucht). Maal de koekjes fijn en roer de gesmolten boter erdoor. Bedek hiermee de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (20 cm doorsnede) en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Maak de karamelsaus volgens recept, maar dan zonder het zout en laat afkoelen. Klop de roomkaas, zure room, merg van een half vanillestokje met de suiker. Klop het ei en de eidooier erdoor en tot slot 80 gram van de afgekoelde karamelsaus (de resterende saus wordt gebruikt voor bovenop de taart, eventueel kun je naar smaak daar nu wel wat zeezout aan toevoegen). Verdeel het roomkaasmengsel over de koekbodem en bak de taart in circa 45-50 minuten gaar. Als de taart is afgekoeld kun je de resterende karamelsaus erover doen.