Opera-taart

Opera-taart

Hij stond al enige tijd op mijn wensenlijstje om een keer te maken... de opera-taart. De uitdaging zit hem niet zozeer in de moeilijkheid maar in de vele bereidingen en het secuur werken om een strak eindresultaat te krijgen. Het recept is een samenraapsel geworden. Ik vond een recept op 24Kitchen, maar dacht meteen, die mokkacrème, dat doe ik anders. Ik heb de mokkacrème gemaakt zoals ik dat altijd doe voor een hazelnootschuimtaart. Verder lezend ontdekte ik dat voor de chocoladeglazuur een ganache in andere verhouding werd gebruikt. Mijn huivering daarbij was dat het dof zou worden in de koelkast, mede vanuit de wetenschap dat een zogenaamde "mirror glaze" op een andere manier wordt gemaakt. Dus dat risico heb ik niet genomen en ik ben nog even doorgegaan met speuren. Zo heb ik uiteindelijk mijn eigen recept samengesteld.
Ik heb hiermee twee kleine taartjes van 16 cm doorsnede gemaakt.

Reactie toevoegen