Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Wat de Kanelbullar is voor de Zweden is de Hindbærsnitter in Denenmarken, misschien wel het meest bekende baksel. Uiteraard was ik, in die paar dagen dat we op onze terugreis in Denenmarken waren, ook daar heel nieuwsgierig naar geworden. Om het thuis te kunnen bakken, moet je natuurlijk wel weten hoe het eindresultaat zou moeten smaken, dus hebben we er eentje gekocht in een biologische bakkerij om te proeven. Thuis heb ik diverse recepten vergeleken en wat mij opviel is dat er in sommige recepten ei of alleen de dooier werd toegevoegd en in andere recepten water. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een recept van een Deense site, van patissier Mette Blomsterberg omdat daar het minste suiker in ging en omdat ze ook amandelmeel gebruikte. In mijn herinnering had ik dit ook geproefd in de hindbærsnitter die wij hadden getest. En het eindresultaat was heerlijk en precies zoals ik me herinnerde!

Reacties

Ha die Jacomien,
Wat een geweldig leuke Blog heb jij... met práchtige foto's en duidelijke recepten. Als regelmatig 'Denemarkenganger' ga ik de Hindbaersnitter zeker een keertje maken, want daar heb ik goede herinneringen aan. Ik laat je wel horen hoe het is gegaan t.z.t. Voorlopig heb ik het nog te druk met mijn roze koeken (maar dan wel een slag groter) en het Victoriagebak. Dat viel hier thuis wel heel erg in de smaak van mijn mannen.
Hartelijke groetjes en ga vooral door... ik ga je volgen.
Wesseline

Hoi Wesseline,
Bedankt voor je leuke reactie! Ik ben nog niet toegekomen aan het maken van "de klassiekers" thuis, maar dat ga ik zeker binnenkort doen. Je ziet het, ik ben altijd in voor een goed recept, dus mocht je jouw succesrecepten willen delen... ik houd me aanbevolen!
Groetjes Jacomien

Reactie toevoegen