Hindbærsnitter

Ingrediënten:

  • 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram bloem
  • 25 gram amandelmeel
  • 70 gram suiker (of poedersuiker)
  • 1 theelepel vanillesuiker (of half vanillestokje)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 ml koud water

Vulling:

  • 125 gram frambozenjam

Topping:

  • 100 gram poedersuiker
  • beetje citroensap
  • fijn gehakte pistachenootjes
  • stukjes gevriesdroogde frambozen

Doe alle ingrediënten (behalve het water) in een kom of keukenmachine en meng tot een kruimelig deeg, voeg tot slot het water toe en kneed kort tot een grote deegbal. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een vierkante lap van ongeveer 3-4 mm dikte. Prik met een vork wat gaatjes erin. Bak de koek in 10-15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 ℃. Snijd direct de randen eraf zodat je een mooi recht geheel krijgt en snijd de plak in 2 gelijke delen.

Verwarm de frambozenjam en laat eventueel iets inkoken. Verdeel de jam over de onderste helft van de koek en leg de andere helft er bovenop. Maak de glazuur van poedersuiker, beetje citroensap en eventueel beetje water en verdeel dit over de bovenste helft. Garneer met de fijn gehakte pistachenootjes en stukjes gevriesdroogde framboos. Snijd vervolgens de koek in gelijke stukjes (naar keuze).