Al vaker heb ik carrot cake gebakken, maar ook al vaker vond ik het resultaat toch teleurstellend (te droog of de glazuur niet lekker) tot ik deze carrot cake proefde op een verjaardag. De moeder van mijn beste vriendin had hem gemaakt en ik dacht direct, dit recept wil ik ook! De glazuur met roomkaas, mascarpone en limoen is superlekker.
Het originele recept is van Jamie Magazine, ik heb wat kleine aanpassingen gedaan. Zo heb ik ervoor gekozen om de eiwitten op te kloppen met fijne kristalsuiker, voor een beter eiwitschuim wat zich makkelijker door het beslag laat spatelen. Eiwit laat zich makkelijk opkloppen, maar de luchtbellen in eiwit zijn heel broos, dus als je te lang klopt mislukt je schuim (gaat het in de schift). De suiker zorgt ervoor dat er een beschermend stroopje wordt gevormd rondom de luchtbellen waardoor het steviger wordt. Het schuim behoudt dan beter zijn luchtigheid bij het spatelen. Om ervoor te zorgen dat de cake niet te zoet wordt heb ik een deel van de basterdsuiker weggelaten.