Frambozentaart

Frambozentaart

Deze frambozentaart is geïnspireerd op de citroen-meringuetaart met citroenbavarois. Ik heb voor de bavarois frambozenpuree als basis genomen in plaats van citroen-  en sinaasappelsap. Verder heb ik nog een dun laagje jam op de bodem gedaan om de smaak wat op te halen en de taart afgewerkt met slagroom in plaats van meringue.

Reacties

Gebruik je hiervoor ook een laag frangipane of is deze combinatie niet goed?

Als antwoord op door Gilke (niet gecontroleerd)

Hoi Gilke, ik heb hiervoor inderdaad ook frangipane gebruikt. Het recept voor de bodem is voor twee bodems, meestal bak ik er ook meteen twee tegelijk (incl frangipane). Degene die ik over heb gaat in de vriezer en kan prima op een ander moment worden gevuld en afgewerkt. Succes! Groetjes Jacomien

Als antwoord op door mientjesbaksels

Dus het recept van de frangipane is ook dubbel? Heb je ook 4 blaadjes gelatine gebruikt? Bedankt voor je antwoord

Als antwoord op door Gilke (niet gecontroleerd)

Nee, in principe niet maar dat laagje kun je zo dik en zo dun maken als je zelf wilt (naar eigen inzicht/smaak). Je zou het recept voor frangipane keer 1,5 kunnen doen, je hebt toch nog een half ei van het deeg over en waarschijnlijk heb je een pakje spijs van 300 gram (gaat die ook mooi op ;-))

Als antwoord op door mientjesbaksels

Aha topidee! Bedankt voor de tips en de leuke recepten! Heb er al veel die ik wil uitproberen!

Als antwoord op door Gilke (niet gecontroleerd)

Hoeveelheid gelatine is gelijk omdat hoeveelheden vocht in bavarois ook gelijk blijven, dus 4 blaadjes op 200ml vruchtensap. Wacht met het erdoor spatelen van de slagroom tot de gelatine al klein beetje zijn werk begint te doen en je mengsel lobbig wordt, dan krijg je mooie mousse.

Reactie toevoegen