Dr. Mientje Kwarktaart

Dr. Mientje Kwarktaart

Laat ik voorop stellen, ik heb helemaal niets tegen de befaamde kwarktaart uit een pakje van de welbekende fabrikant van bakbenodigheden. Maar de baknerd in mij - al is het dan geen echt baksel - zag het als een uitdaging om het helemaal zelf te maken, met niet veel meer moeite en een zeker zo goed eindresultaat.

Je zou zeggen dat er toch niet veel mis kan gaan met een kwarktaart, maar toch was de eerste poging (op vakantie) geen succes. Het opstijven ging niet zoals het zou moeten, maar de smaak was goed. Ik kon het natuurlijk niet uitstaan en heb getracht te achterhalen wat het probleem was. Sowieso slecht gereedschap, mogelijk net iets te weinig gelatine en geen handige volgorde van ingrediënten toevoegen aan het kwarkmengsel. Dus bij thuiskomst kon het natuurlijk niet anders dan dat een tweede poging moest volgen. Ik heb het recept wat aangepast en gelukkig ging het nu goed.

Reactie toevoegen