New York cheesecake met frambozen

New York cheesecake met frambozen

Na diverse glutenvrije baksels (die veelal niet blogwaardig waren, niet omdat het mislukte, maar omdat het toch niet echt smaakvol is en oogt) was het hoog tijd voor een baksel om blij van te worden. Het idee voor deze taart was er al een aantal weken omdat ik nog een restje boterdeeg en een doosje frambozen in de vriezer had liggen.

Het basis recept voor de vulling van deze New York cheesecake heb ik uit "One more slice" van Leila Lindholm. Voor de bodem heb ik dus een boterdeeg gebruikt (in plaats van koekkruimels in gesmolten boter) en deze eerst 10 minuten voorgebakken met een blindvulling. Om wat meer smaak aan het geheel te geven heb ik er wat frambozen door gedaan en een zelfgemaakte frambozensaus. En ik moet zeggen, experiment geslaagd.

Reacties

Jammer dat je er nooit recepten bij plaatst!

Als antwoord op door Maxime (niet gecontroleerd)

Hoi Maxime,

Bedankt voor je reactie. Meestal plaats ik alleen de recepten op mijn blog die ik echt de moeite waard vind (voor herhaling vatbaar) omdat ik daarmee ook direct voor mijzelf een naslagwerk heb. Je hebt wel gelijk dat deze cheesecake in dat rijtje thuis hoort ;-) dus ik heb hem meteen toegevoegd.

Groetjes Jacomien

Reactie toevoegen