Bijenkorf

Bijenkorf

Deze taart is spontaan ontstaan uit een bakexperiment. Ik zocht voor een ander project naar een geschikte vorm om een boltaart in te bakken (anders dan de bekende Blanda schalen van Ikea, een smallere). Nu heb ik een glazen schaal die helemaal perfect is, maar de grote vraag... kun je daarin bakken? Even googlen leverde me iets meer informatie op, het hangt af van de samenstelling van het glas (Boriumsilicaat is hittebestendig). Maar ja, aangezien er geen merk of iets op stond was het toch echt een kwestie van gokken en hopen dat het niet zou barsten. Experiment geslaagd, geen enkel probleem! Maar wat doe je dan met het biscuit? Invriezen had gekund, maar deze was te laag voor het project waar het allemaal om begonnen was. Verder wilde ik graag nog een botercrème-recept met custard  uitproberen en zo ontstond het idee voor de bijenkorf en de vulling.

De taart is gevuld met de vanillebotercrème en bramenjam, de botercrème is ook gebruikt om af te smeren en de taart is bekleed met marsepein.

Reacties

Goedemiddag Jacomien,

complimenten voor je site! Vind je het goed als ik je site onder de aandacht van onze lezers breng?

Hoor graag van je, dank je wel!

Patricia van Buuren Schothorst
MjamTaart! magazine

Reactie toevoegen