Zonnebloem koekjes

Zonnebloem koekjes

Deze week kreeg ik het boek "Koekje" met recepten van Cees Holtkamp & Kees Raat (geschreven door Jonah Freud). Erg leuk boekje boordevol heerlijke koek recepten. Vandaag meteen maar even de klassieker uitgeprobeerd; de Zonnebloemkoekjes. Een lekker vanillekoekje met een hart van jam. Helaas had ik niet het juiste spuitmondje, dus mijn bloemetjes lijken niet echt op zonnebloemen. Maar ze smaken er niet minder om, al is de keuze van de jam volgens mij wel essentieel. In het recept staat frambozenjam, maar die had ik niet in huis dus ik heb diverse varianten gemaakt en geëxperimenteerd met kersenjam, aardbeienjam en bosbessenjam. Volgens mij is die met het zuurtje van de kersenjam toch het lekkerst, maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

Reacties

Reactie toevoegen