Het televisieprogramma "Heel Holland Bakt" zorgt voor inspiratie, ik heb al jaren een speculaasplankje, maar nog nooit gebruikt. Dus hoog tijd om deze uit de kast te halen en in te wijden.
Ik heb het recept gebruikt van Rutger (kandidaat). Eén van de ingrediënten is Zeeuwse bloem, had er al wel eens van gehoord, maar moest ook even googlen om erachter te komen wat nu het verschil is met gewone patentbloem. Zeeuwse bloem is van tarwe gemaakt uit kustgebieden, deze tarwe is zachter en heeft een lager eiwit percentage. Daardoor is het ongeschikt voor brood, maar uitermate geschikt voor koekjes. In het begin was het nog wel even lastig om de speculaas uit het plankje te krijgen, maar het is gelukt. Dat er weinig reliëf in zit komt door het gebruik van een nieuw plankje, deze is niet zo mooi uitgesneden.
Reacties
[...] er nog een 2.0 moest komen na mijn poging van juni was misschien niet direct duidelijk, maar zowel op smaak als uiterlijk kon het beter. The looks [...]
[...] mijn zoektocht naar Zeeuwse bloem kwam ik ook grijnsuiker tegen (bij de tafel van 18). Vandaar dat ik meteen even het recept voor Jan [...]