Ter ere van de verjaardag van mijn moeder. Gevuld met lemoncurd en “luchtige yoghurtpudding kwarktaart citroen” van Mona, afgesmeerd met meringue botercreme en bekleed met marsepein.
Reacties
Beste Laura,
Ik heb eigenlijk geen geheim hoor, ik bewaar mijn taarten gewoon in de koelkast omdat dit inderdaad meestal noodzakelijk is vanwege de vulling. Marsepein is natuurlijk wel gevoelig voor het aantrekken van vocht, maar ik heb er eigenlijk nooit echt last van. Het afsmeren met botercreme heeft wel absoluut mijn voorkeur. In het verleden ook wel met slagroom afgesmeerd, maar dan heb je toch sneller last van vocht.
Succes,
Groetjes Jacomien
Hoi Jacomien,
Bedankt voor je reactie!
Bewaar je de taart dan in een doos/zak oid? Of gewoon op een bord in de koelkast?
En gebruik je toevallig de botercreme van FunCakes?
Nogmaals bedankt!
Groetjes, Laura
Hoi Laura,
Nee, de botercreme maak ik zelf (zie recepten). Bewaren doe ik of in een gewone kartonnen taartdoos of in deze taartdoos (is ook handig voor vervoer en voor tijdelijk bewaren buiten de koelkast). http://www.curverwebshop.nl/product/chef-home-taartdoos-cool/31821/
Groetjes Jacomien
Beste Mientjesbaksel,
Ik zie bij deze taart dat je hem gevuld hebt met luchtige yoghurtpudding kwarktaart citroen van Mona. En bekleed met marsepein.
Maar ik vroeg me af hoe je deze dan bewaard hebt?
Want de pudding zal toch in de koelkast moeten.. maar voor marsepein is dat weer niet zo handig denk ik..?
Haha als je mij je geheim zou willen verklappen, heel graag ;)
Alvast bedankt.
Groetjes, Laura