Fondant

Fondant

Tot nu toe heb ik alleen nog maar met marsepein gewerkt en ik vond het daarom tijd worden om fondant eens uit te proberen. Beide kunnen gebruikt worden voor het bekleden van een taart, maar toch zijn ze zo verschillend dat ieder zo zijn eigen voorkeur heeft. Ik moet zeggen dat fondant een stuk soepeler is dan marsepein, waardoor het makkelijker is om je taart mooi strak te bekleden, maar persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan marsepein. Puur vanwege de smaak, het is minder zoet. Ook wel logisch, want marsepein is een mengsel van amandelen en suiker, terwijl fondant eigenlijk alleen maar suiker is. Maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

De mini-boltaartjes zijn ideaal om dingen uit te proberen, niet alleen de fondant was een experiment, ik heb meteen mijn nieuwe structuurmat uitgeprobeerd. Beide taartjes zijn gevuld met lemoncurd en “luchtige yoghurtpudding kwarktaart citroen” van Mona, afgesmeerd met meringue botercreme en dus bekleed met fondant.

Reactie toevoegen