Ingrediënten:
- 100 gram suiker
- 150 gram boter
- 75 gram bloem
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed het met de hand tot een deegbal. Vervolgens kun je er naar eigen inzicht koekjes van maken. Het deeg uitrollen en met vormpjes uitsteken geeft waarschijnlijk het leukste resultaat, maar is ook het meest arbeidsintensief. Voor snelle koekjes, kun je ook een rol maken van het deeg en daar dunne plakjes van snijden. Andere mogelijkheid is balletjes draaien van gelijke grootte en die op het bakblik (kruislings) plat drukken met een vork, zodat een ruitpatroon ontstaat.
De koekjes afbakken in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten op 175 graden.
Update 2-7-2013: Ik heb de verhouding bloem en zelfrijzend bakmeel iets aangepast omdat ik heb gemerkt dat met iets meer bloem de koekjes hun vorm beter behouden bij het bakken.