Tiramisu

Ingrediënten 6-8 personen:

  • 125 ml slagroom
  • 35 gram witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml espresso/koffie
  • 4-5 eetlepels Amaretto
  • 1 pak lange vingers
  • cacaopoeder
  • ovenschaal (13 x 23cm)

Klop de slagroom met 1 eetlepel van de basterdsuiker bijna stijf. Mix de rest van de basterdsuiker met de eidooiers in een andere kom in 5 minuten tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eierdooiermengsel en spatel tot slot de slagroom erdoor.

Roer de likeur door de espresso en doop de lange vingers één voor één in de espresso en leg ze met de koffiekant naar boven (suiker aan onderkant) als een laag op de bodem van de schaal. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover. Maak nog een laag met de rest van de koffie, lange vingers en mascarpone en laat de schaal afgedekt minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met behulp van een zeefje met cacaopoeder. 

Let op wegens gebruik van rauwe eieren in dit recept! Maximaal 1 dag van tevoren maken en tot serveren in de koelkast bewaren.