Speculaastiramisu

Speculaastiramisu

Ingrediƫnten 6-8 personen:

  • 125 ml slagroom
  • 15 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • rasp van 1/4 sinaasappel
  • 2 eetlepels Karamelsiroop
  • 200 ml espresso/koffie
  • 200 gram speculaasjes
  • cacaopoeder
  • koek & speculaaskruiden
  • chocoladekruidnoten en/of amandelschaafsel voor garnering
  • ovenschaal (13 x 23cm)

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Roer de mascarpone los en breng op smaak met de sinaasappelrasp en karamelsiroop. Spatel vervolgens de mascarpone door de slagroom. Leg de speculaasjes om beurten in de koffie (indien deze heel sterk is kun je ook nog wat karamelsiroop toevoegen) en leg deze onderin de schaal. Verdeel de helft van het mascarpone/slagroom mengsel erover en herhaal dit zodat je twee laagjes speculaas en twee lagen room hebt. De afwerking is natuurlijk geheel naar keuze. Je kunt wat koek & speculaaskruiden toevoegen aan de cacao en deze er overheen strooien met amandelschaafsel, maar je kunt ook de overgebleven speculaasje verkruimelen en er over strooien of chocoladekruidnoten.