Ingrediënten:
- 150 gram zachte boter
- 200 gram lichtbruine basterd
- 3 gram zout
- 35 gram karnemelk
- 330 gram Zeeuwse bloem
- 13 gram bakpoeder
- 20 gram speculaaskruiden
- amandelschaafsel
Meng de boter met de basterdsuiker en het zout. Voeg de karnemelk toe en mix tot een egaal deeg. Kneed de Zeeuwse bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden erdoor. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 1-2 dagen rusten in de koelkast. Bestuif de speculaasplank met bloem en druk een stukje deeg in de vorm, snijd met een scherp mes het overtollige deeg weg. Draai de speculaasplank om en sla eventueel op het aanrecht tot het speculaasje eruit komt. Bestrijk de achterkant met een klein beetje water en strooi er wat amandelschaafsel op. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 150℃.