Ingrediënten:
- 115 gram roomboter
- 170 gram pure chocolade
- 25 gram cacaopoeder
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 140 gram bloem
- snufje zout
- 100 gram walnoten (grof gehakt)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- halve theelepel zeezout
Maak van de gecondenseerde melk dulce de leche (dit is een karamel pasta). Dit kan op verschillende manieren, maar ik heb gezouten karamel gemaakt in de oven. Verwarm de oven voor op 225℃. Schenk de gecondenseerde melk in een platte ovenschaal, roer het zeezout erdoor en zet de schaal in een grotere schaal of braadslee. Vul de buitenste schaal met gekookt water tot halverwege de binnenste schaal. Dek de schaal met gecondenseerde melk goed af met aluminiumfolie. Zet de schalen circa 75-90 minuten in de oven. Check tussentijds of er nog voldoende water in zit, zo niet dan bijvullen. De dulce de leche is klaar als het een mooie karamelbruine kleur heeft. Laat het iets afkoelen en roer het goed door.
Bekleed een vierkante bakvorm (20x20cm) met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Roer tot alle chocolade gesmolten is. Voeg de cacao toe aan het boter-chocolademengsel en roer tot dit volledig is opgenomen. Voeg de eieren één voor één toe en roer de suiker, vanille-extract, zout en de bloem erdoor. Spatel tot slot de grof gehakte walnoten door het browniebeslag.
Vul de bakvorm voor de helft met het beslag en verdeel ongeveer 1/3 van de dulce de leche gelijkmatig over het beslag. Trek een mes door het beslag zodat een gemarmerd effect ontstaat. Verdeel het resterende browniebeslag erover en schep de rest van de dulce de leche erop. Ga weer met een mes door het beslag voor een gemarmerd effect.
Bak de brownies in ongeveer 35-40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 175℃ (hetelucht). Laat de brownies 10 minuten afkoelen, haal ze dan uit het bakblik en laat verder afkoelen op een rooster. Als het helemaal is afgekoeld kan je er stukjes van snijden.