Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 100 gram gesmolten boter
- 450 ml melk
- 20 gram verse gist
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- wat nootmuskaat
- 1 eetlepel bruine basterd
- olie voor het invetten
- poedersuiker voor de garnering
Meng de bloem met de suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout door elkaar. Roer de eieren erdoor en de gesmolten boter. Verwarm de melk tot deze lauwwarm is en los de gist erin op. Voeg al mixend beetje bij beetje het melk-gistmengsel toe, zorg dat de klontjes er goed uit zijn. Het klopt dat het een dun beslag is! Laat het beslag 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Doe het beslag in je ingevette wafelijzer en bak de wafels 3-4 min goudbruin en gaar op hoge temperatuur (mijn apparaat stel ik in op 230℃).