Ingrediënten:
- 3 eieren
- 120 gram suiker
- 25 gram honing
- snufje zout
- rasp van 1 citroen
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram bloem
- 14 gram maizena
- 8 gram bakpoeder
- 135 gram roomboter
Smelt de boter tot een lichtbruine, nootachtig geurende beurre noisette. Laat een beetje afkoelen. Klop intussen de eieren met de suiker, zout, rasp van de citroen, vanille en de honing tot een luchtige lichte massa. Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en maïzena toe en spatel dit erdoor. Spatel vervolgens de gesmolten roomboter erdoor. Doe het beslag in een spuitzak. Laat het minimaal 1 uur koud worden in de koelkast (je kunt het ook een dag tevoren maken en een nacht in de koelkast laten). Vul de madeleinevorm voor ⅔ met beslag. Leg de vorm eventueel nog even in de koelkast. Bak de madeleines in een voorverwarmde oven op 200 ℃ in 8 tot 10 minuten gaar, goudbruin en met een buikje.