Ingrediënten:
- 250 gram bladerdeeg
- jam naar keuze
- 250 ml slagroom
- 25 gram poedersuiker
Victoriabeslag:
- 65 gram amandelschaafsel
- 65 gram suiker
- 5 gram citroen of limoenrasp
- 18 gram eiwit
Rol het bladerdeeg uit op 4 mm dikte en steek met een gekartelde uitsteker rondjes van 8 cm doorsnede en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er nog voldoende ruimte is voor de tweede fase. Bestrooi de plakjes met wat victoriabeslag (niet te dik). Bak ze in een voorverwarmde oven op 200℃ ongeveer 25 minuten, niet helemaal gaar. Na deze eerste bakfase snijd je ze door en leg je ze open op de bakplaat. Bak ze vervolgens op 125℃ in ongeveer 10 min krokant.
Laat ze afkoelen en klop in de tussentijd de slagroom met de poedersuiker stijf. Doe een beetje jam op de bodempjes en spuit een toef slagroom erover. Doe de dekseltjes erop en bestrooi met decoratiesuiker/poedersuiker. Eventueel kun je bovenop ook nog een toefje slagroom spuiten en afwerken met vers rood fruit.