Ingrediënten:
- 60 gram roomboter
- 240 gram basterdsuiker
- 80 ml water
- 100 gram bloem
- 60 gram amandelschaafsel
Klop of roer de boter zacht. Voeg de suiker en het water toe en meng het kort door elkaar. Voeg tot slot de bloem en het amandelschaafsel toe en meng het door elkaar tot een egaal spuitbaar deeg. Bekleed het bakblik met bakpapier en vul een spuitzak met het deeg (niet te kleine opening vanwege de amandeltjes), spuit kleine hoopjes deeg en houdt er rekening mee dat je voldoende ruimte ertussen laat (het deeg vloeit uit). Bak de kletskoppen in een voorverwarmde oven (zonder ventilator) op 200℃ in ongeveer 10 minuten. Blijf erbij, het moment van karameliseren gaat ineens snel en het verschil tussen klaar/gaar en verbrande karamel is zeer klein. Haal het bakpapier direct van de bakplaat en laat de kletskoppen afkoelen.