New York cheesecake met frambozen

New York cheesecake met frambozen

Onderstaande hoeveelheden zijn voor voldoende voor 2 kleine taartjes (18 cm diameter) of 1 grote.

Ingrediënten bodem:

  • 300 gram Digestive koekjes
  • 150 gram gesmolten roomboter

Ingrediënten vulling:

  • 600 gram roomkaas Philadelphia op kamertemperatuur
  • 180 gram kristalsuiker
  • 150 gram Griekse Yoghurt
  • snufje zout
  • 15 gram bloem
  • vanillemerg
  • 2 eieren op kamertemperatuur

voor de frambozencoulis:

  • 100 gram (diepvries)frambozen
  • 20 gram suiker

Verwarm de oven voor op 160℃ (hetelucht). Verkruimel de koekjes en meng deze door de gesmolten roomboter. Verdeel de koekkruimels over twee taartvormen 18 cm diameter, zowel op de bodem als tegen de rand en druk goed aan. Bak de bodem circa 8 minuten en laat vervolgens afkoelen. 

Doe de frambozen met de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat dit 3-5 minuten zachtjes doorkoken en roer het regelmatig door. Wrijf het mengsel met een lepel door een fijne zeef, zodat de pitjes achterblijven. Laat de frambozencoulis afkoelen.

Spatel voor de vulling de roomkaas tot een gladde massa en voeg vervolgens de yoghurt toe, gevolgd door de suiker, bloem en snuf zout en de eieren. Spatel zo kort mogelijk tot een homogene massa en zorg dat je het mengsel zo min mogelijk opklopt. Verdeel de vulling over beide taartbodems. Besprenkel de bovenkant met de frambozencoulis en maak er een mooi patroontje in met een satéprikker. Bak de cheesecake in 30-40 minuten (de cheesecake moet nog licht wiebelen in het midden) en laat nog 30 minuten afkoelen in de oven. Laat daarna verder afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem een nacht in de koelkast.