Lemon poppyseed cake (2)

Lemon poppyseed cake

Ingrediënten: (voor kleine tulband, voor grote voor alles verdubbelen en baktijd 60-70 minuten aanhouden)

  • 1 ei
  • 125 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 1  1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 115 ml melk
  • 25 gram maanzaad
  • rasp van 1/2 citroen
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel Amaretto

glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • citroensap en/of water

Klop het ei met de suiker tot het wit is. Meng de olie met de Amaretto en het vanille-extract en klop deze scheutje voor scheutje door het ei/suiker mengsel. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en het zout in een kom. Voeg het maanzaad en de rasp van de citroen toe aan de melk. Voeg al kloppend om en om het melk/maanzaad mengsel en de droge ingrediënten toe. Klop niet langer dan nodig.

Vet een tulbandvorm in en bestuif met bloem. Doe het cakebeslag in de vorm en bak deze in een voorverwarmde oven op 150℃ (hetelucht) in ongeveer 50 min gaar.

Meng voor de glazuur de poedersuiker met een klein beetje citroensap en/of water (afhankelijk van hoe zuur je het wilt hebben) tot een stevige pasta en breng aan op de tulband.