Kruidnootjes

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 2-3 eetlepels melk

Doe alle ingrediënten in een kom, behalve de melk. Kneed deze zo kort mogelijk tot een deegbal, voeg 2-3 eetlepels melk toe naar behoefte. Laat het deeg (in vershoudfolie verpakt) een half uurtje rusten in de koelkast. Maak vervolgens balletjes van het deeg ter grootte van een knikker. Het makkelijkste doe je dit door een stuk deeg tot een worstje uit te rollen en er met een mesje stukjes van een cm van te snijden. Leg de kruidnootjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en bak ze in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ℃ gaar en bruin.