Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram geweekte rozijnen
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 2 gram zout
- 1 ei
- 1,5 dl koude thee
- sesamzaadjes
- cakevorm van ca. 2 liter
De oven voorverwarmen tot 160 ℃. Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, zout, het ei en de speculaaskruiden. Voeg al roerend de koude thee toe tot een egaal beslag. Let op, dit beslag is dunner dan gewoon cakebeslag! Voeg de rozijnen als laatste toe in verband met kapot roeren.
Vet de cakevorm met boter in en bestrooi deze met sesamzaadjes. Giet het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. De cake in 45-60 minuten gaar bakken. Als de cake gaar is, even laten afkoelen voor je hem uit de cakevorm stort. Laat verder afkoelen. Het allerlekkerste is hij vers en nog een beetje warm, dan is het korstje nog lekker knapperig.