Kersencake

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 275 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 400 gram kersen (ontpit)

voor de crumble:

  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 45 gram boter
  • 15 gram amandelschaafsel

Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm of springvorm van 24 cm met bakpapier.

Meng voor de crumble de bloem suiker en boter met een vork door elkaar tot het gaat klonteren en voeg dan het amandelschaafsel toe.

Klop de eieren los met een mixer of garde. Voeg de suiker en vanille-extract toe en klop nog 1 minuutje door. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg afwisselend de bloem en de slagroom beetje bij beetje bij de eieren en mix tot een glad beslag. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel de kersen er over. Druk ze niet in het deeg want ze zakken tijdens het bakken nog wat. Verdeel tot slot de crumble over de kersen en bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180 ℃. Laat afkoelen en bestuif desgewenst met poedersuiker.