Havermoutkoek met appel

Havermoutkoek met appel

Ingrediënten:

  • 200 gram roomboter
  • 175 gram donkerbruine basterd
  • 125 gram havermout
  • 250 gram + 20 gram zelfrijzend bakmeel 
  • mespuntje zout
  • 2 appels (Jonagold)
  • 1 theelepel kaneel

Smelt de roomboter op laag vuur in een middelgrote pan. Haal de pan van het vuur en roer de basterdsuiker
erdoor, gevolgd door de havermout en tot slot de 250 gram zelfrijzend bakmeel en het zout. Bekleed een bakvorm met bakpapier (ik gebruikte 22 x 22cm). Verdeel de helft van het deeg gelijkmatig over de bodem en druk goed aan.

Rasp de appels met schil met een grove rasp en laat goed uitlekken. Breng op smaak met de kaneel en verdeel het over de deegbodem. Druk het licht aan.
Meng de overige 20 gram zelfrijzend bakmeel door de resterende helft van het deeg. Verkruimel het in grove kruimels en verdeel deze over de appel. Druk het wederom licht aan. Bak de havermoutkoek in een voorverwarmde oven op 175℃ in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm en snijd in repen naar gewenst formaat.