Ingrediënten (voor ongeveer 20 koekjes):
- 115 gram roomboter
- 150 gram pindakaas met stukjes pinda
- 60 gram lichtbruine basterdsuiker
- 80 gram suiker
- 1 ei
- 100 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel bakingsoda
- 1/8 theelepel zout
overige benodigdheden:
- 50 gram pure chocolade
- suikeroogjes (of bolletje witte fondant met druppeltje chocolade)
- IJscubs of Ferrero Rocher (Rolo ook nog mogelijk)
Klopt de boter met de suiker en het zout luchtig. Spatel de pindakaas erdoor en voeg het ei toe. Meng tot slot de bloem, bakpoeder en bakingsoda erdoor. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast (dan kun je het makkelijker verwerken tot bolletjes)
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 20 bolletjes van het deeg van circa 20-30 gram (afhankelijk van het formaat chocolaatjes wat je gebruikt). Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 175 ℃. Haal de koekjes kort uit de oven en druk met de achterkant van een theelepel een kuiltje in de koekjes ter grootte van het chocolaatje. Bak de koekjes in ongeveer 6-8 minuten verder gaar en laat ze afkoelen.
Smelt de chocolade au-bain-marie en doe deze in een spuitzakje. Spuit de pootjes op de koekjes en doe wat chocolade in de kuiltjes. Verwijder het papiertje van de IJscubs voordat je deze erin legt. Bevestig de oogjes met wat chocolade.