Gingerbread cookies

Gingerbread cookies

Ingrediënten:

  • 120 gram boter
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 ml stroop
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 0,5 theelepel kaneel
  • snuf nootmuskaat
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • 0,75 theelepel baking soda

glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 15 gram eiwit/gepasteuriseerd eiwit

Doe de boter, basterdsuiker, stroop, kruiden en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg het ei toe en tot slot de bloem en baking soda. Kneed zo kort mogelijk tot een deeg. Laat het vervolgens minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Kneed het kort door en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot 4 mm. Steek de vormpjes uit en leg de poppetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 170 ℃ in 14-19 minuten gaar.

Meng voor de glazuur het eiwit met de poedersuiker en klop tot je puntjes kunt maken door een spatel in het mengsel omhoog te trekken. Je kunt het eventueel verdunnen door een paar druppels water toe te voegen. Doe het in een klein spuitzakje of vouw zelf een cornetje. Decoreer de koekjes naar wens.