Fraisier

Ingrediënten amandelbiscuit:

  • 150 gram eiwit (5 eieren)
  • 35 gram suiker
  • 75 gram amandelen
  • 75 gram suiker
  • 30 gram bloem

vulling:

  • 350 ml slagroom
  • 35 gram poedersuiker
  • aardbeien

overige benodigdheden:

  • bakring 20 cm
  • bavaroislint
  • taartkarton
  • decoratiesuiker

Klop de eiwitten op in een vetvrije kom met de 35 gram suiker. Maal de amandelen met de 75 gram suiker tot poeder (broyage). Zeef de bloem en de broyage en spatel door het opgeklopte eiwit. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg over de bakplaat tot een grote plak. Probeer zoveel mogelijk lucht in het deeg te behouden. Bak de amandelbiscuit in een voorverwarmde oven op 170℃ (hetelucht 160℃) in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Variatietip: vervang naar smaak een deel van de amandelen iets anders, bijvoorbeeld kokos of pistachenoten.

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Steek met de bakring 2x 20cm uit het amandelbiscuit. Leg een taartkartonnetje onder de bakring en bekleed de binnenkant met bavaroislint. Leg een uitgestoken rondje van het amandelbiscuit op de bodem. Ontkroon de aardbeien en halveer ze. Ze de aardbeien rechtop met de doorgesneden kant tegen de bakring aan rondom. Vul het taartje met een bodempje slagroom en fixeer de aardbeiden. Vul het midden op met extra stukjes aardbei en slagroom. Leg het tweede uitgestoken rondje amandelbiscuit bovenop de vulling in de bakring en druk goed aan. Bestrijk de bovenkant licht met slagroom, bestrooi de bovenkant met decoratiesuiker en zet de fraisier in de koelkast. Verwijder de bakring en het lint alvorens aansnijden.