Cupcakes

Voor 12 cupcakes:

  • 200 gram cakemeel
  • 160 gram boter
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • halve citroen
  • papieren bakvormpjes
  • bakblik voor 12 cupcakes

Mix de boter en de suiker tot een glad mengsel. Voeg daarna de eieren toe en laat het geheel een paar minuten mixen. Doe het cakemeel, de melk en het sap + de rasp van de schil (van de halve citroen) erbij en mix het geheel tot een soepel deeg.
Vul de bakvormpjes voor ongeveer 2/3 met beslag (ongeveer 50-55 gram beslag per bakvormpje) en plaats deze in het bakblik in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ongeveer 20-25 minuten gaar op 175 graden.

Als ze gaar zijn haal je het bakblik uit de oven, leg een stuk bakpapier over de cupcakes en leg er een stevige broodplank bovenop. Druk deze goed aan en keer het geheel voorzichtig om. Het bakblik kun je er nu afhalen en de cupcakes laat je op z'n kop afkoelen op het bakpapier op de broodplank. Op die manier krijg je mooie platte cupcakes die je dan vervolgens kunt decoreren.