Ingrediënten deeg:
- 500 gram bloem
- 40 gram witte basterdsuiker
- 9 gram zout
- 60 gram boter (kamertemperatuur)
- 1 ei (kamertemperatuur)
- 250ml lauwe melk
- 25 gram verse gist
Ingrediënten vulling:
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 1,5 eetlepel kaneel
- rasp van 1/2 sinaasappel
- 50 gram gesmolten boter
- 75 gram rozijnen
- 75 gram gedroogde cranberry's
Ingrediënten glazuur:
- 100 gram poedersuiker
- 2 eetlepels sinaasappelsap
Los voor het deeg de verse gist op in de lauwe melk. Doe alle overige ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en giet al draaiend de melk er langzaam bij. Kneed het deeg minimaal 5 minuten goed door met de machine. Laat het vervolgens 1 uur rijzen op een warme plaats.
Bekleed een rechthoekige bakvorm (of meerdere ronde) met bakpapier. Meng de basterdsuiker met de kaneel en de sinaasappelrasp. Kneed het deeg kort door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 30x50 centimeter. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en strooi het suikermengsel erover heen. Verdeel vervolgens de rozijnen en cranberry's over het deeg en rol het vanaf de lange zijde strak op.
Snijd het deeg in plakken van ongeveer 2 cm dikte en leg deze in de bakvorm (ik had er 20 in totaal, 5x4). Laat vervolgens nog ongeveer een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ℃ en bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Meng voor de garnering de poedersuiker met sinaasappelsap tot licht vloeibaar en verdeel dit naar smaak over de cranberry broodjes.