Chocolate chip cookies met witte chocolade en cranberry's

Ingrediënten:

  • 210 gram bloem
  • 150 gram witte chocolade druppels
  • 140 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 80 gram gedroogde cranberries
  • 1/4 theelepel zout
  • 3/4 theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei

Doe de boter, alle suiker, het vanille extract en het zout in een kom en mix of kneed tot een romig geheel. Voeg het ei toe en klop zo'n 1 minuut met een mixer. Voeg de bloem en baking soda aan het mengsel toe en kneed alles goed door elkaar. Voeg als laatste ook de chocolade en de cranberry's toe en kneed nog even tot alle chocolade en cranberry's mooi verdeeld zijn over het deeg.

Maak van het koekjesdeeg een rol van zo'n 4 cm dik en verpak deze in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Snij plakjes van zo'n 1,5-2 cm van de rol en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er rekening mee dat de koekjes uitvloeien en ongeveer 2x zo groot worden. Bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 175℃ (hetelucht).