Chocoladetaart met framboos

Chocoladetaart met frambozen

Ingrediënten chocoladebiscuit (15 cm doorsnede):

  • 3 eieren (gescheiden)
  • 80 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 15 gram cacao
  • snufje zout

Ingrediënten vulling:

  • 300 ml slagroom (bij voorkeur 35% vet)
  • 200 gram witte chocolade
  • verse frambozen

Verwarm voor de vulling de slagroom tot het kookpunt en giet deze over de witte chocolade (in stukjes), laat even staan en roer door tot het volledig gesmolten is. Laat volledig afkoelen in de koelkast (handig om dag tevoren te doen).

Verwarm de oven voor op 160 ℃. Klop het eiwit met de suiker op tot deze stijf is, in een vetvrije kom. Zeef in de tussentijd alle droge ingrediënten. Zet de mixer op een lage stand en klop het eigeel in een paar seconden door het eiwit, zet de mixer uit (anders verlies je teveel lucht). Spatel de droge ingrediënten door het eimengsel en vul de bakvorm, ik gebruikte een ronde vorm van 15 cm doorsnede, desgewenst kun je hoeveelheden aanpassen en een grotere taart maken. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar en laat op een rooster volledig afkoelen.
Klop het afgekoelde chocolade-roommengsel stijf. Snijd de taart twee keer door en vul de taart met de opgeklopte witte chocolade ganache en frambozen. Smeer de taart hiermee ook af en decoreer desgewenst met frambozen.