Ingrediënten chocoladebiscuit (18-20 cm doorsnede):
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 160 gram bloem
- 25 gram cacao
- 165 ml slagroom
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram pure chocolade in stukjes
Ingrediënten vulling:
- 75 ml slagroom (bij voorkeur 35% vet)
- 150 gram witte chocolade
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 25 gram poedersuiker
- verse frambozen
Verwarm voor de vulling de 75 ml slagroom tot het kookpunt en giet deze over de witte chocolade (in stukjes), laat even staan en roer door tot het volledig gesmolten is. Laat volledig afkoelen in de koelkast (handig om dag tevoren te doen).
Verwarm de oven voor op 150 ℃. Klop de eieren met de suiker tot een wittige luchtige massa. Zeef in de tussentijd de bloem met cacao en bakpoeder en spatel dit daarna door het eimengsel, gevolgd door de slagroom en de stukjes pure chocolade. Bekleed een springvorm (ik gebruikte 18 cm) met bakpapier en vul deze met het cakemengsel. Bak de taart in ongeveer 30-40 minuten gaar en laat op een rooster volledig afkoelen.
Klop de witte chocolade ganache op in ongeveer 30 seconde, spatel dit door de mascarpone. Klop vervolgende de overige slagroom met de poedersuiker stijf en spatel dit door het mascarpone-chocolade mengsel. Snijd de taart door en vul de taart met het roommengsel en gehalveerde frambozen. Smeer de taart hiermee ook af en decoreer desgewenst met frambozen.