Bosbessenmuffins

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 2 gram zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 80 ml melk
  • 200 gram bosbessen

voor de crumble:

  • 100 gram suiker
  • 55 gram bloem
  • 65 gram boter
  • 1,5 theelepel kaneel

Doe de ingrediënten voor de crumble in een kom en prak met een vork door elkaar totdat het deeg een beetje gaat samenklonteren. Zet het in de koelkast of even in de vriezer zodat het goed koud wordt

Meng voor de muffins alle droge ingrediënten door elkaar (houd de bosbessen apart). Doe de olie, melk en ei bij elkaar en klop dit even door elkaar. Meng dan het olie-melk-ei-mengsel door de droge ingrediënten tot een beslag en roer dit zo kort mogelijk door elkaar. Voeg tot slot de bosbessen toe. Knip van bakpapier 10 papiertjes van ongeveer 15 x 12 cm. Duw een bakpapiertje in een muffinvorm en vul deze met een schep van het beslag. Herhaal dit totdat je 10 muffinvormpjes vol hebt en verdeel het eventueel resterende beslag over alle vormpjes. Strooi de crumble boven op de muffins tot je geen beslag meer ziet.

Bak de muffins in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 180℃. Haal ze na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen.