Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker
- snufje zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- 80 ml melk
- 150 gram bosbessen (frambozen of mengsel van beiden)
voor de crumble:
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- snufje zout
- eventueel wat kaneel
- 25 gram havermout
- 25 gram amandelschaafsel
Wrijf alle ingrediënten voor de crumble met de hand door elkaar en verkruimel/kneed het geheel tot er klontjes ontstaan. Zet de crumble in de koelkast of kort in de vriezer zodat het goed koud wordt.
Meng voor de muffins alle droge ingrediënten door elkaar (houd de bosbessen apart). Doe de olie, melk en ei bij elkaar en klop dit even door elkaar. Meng dan het olie-melk-ei-mengsel door de droge ingrediënten tot een beslag en roer dit zo kort mogelijk door elkaar. Voeg tot slot de bosbessen toe. Knip van bakpapier 12 papiertjes van ongeveer 15 x 12 cm. Duw een bakpapiertje in een muffinvorm en vul deze met een schep van het beslag. Herhaal dit totdat je 10 à 12 muffinvormpjes vol hebt en verdeel het eventueel resterende beslag. Strooi de crumble boven op de muffins tot je geen beslag meer ziet.
Bak de muffins in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180℃ (hetelucht, anders 200℃). Haal ze na het bakken uit de vorm en laat ze in de papiertjes op een rooster afkoelen.