Ingrediënten cake:
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 200 gram bloem
- 2 gram zout
- beetje vanillesuiker
- raps van een citroen
- 200 gram bosbessen
Voor de crumble:
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- snufje zout
- 25 gram havermout
- 25 gram amandelschaafsel
Smelt voor de crumble de boter in een pannetje. Meng de bloem met de suiker, het zout, de havermout en het amandelschaafsel en roer dit door de boter. Wrijf er met je vingers kruimels van en zet dit even in de koelkast terwijl je de rest maakt.
Mix de boter met de suiker, citroenrasp en zout goed luchtig. Voeg de eieren in gedeelten toe. Als alle eieren zijn opgenomen en er een goede luchtige massa is ontstaan spatel dan de gezeefde bloem erdoor. Haal de vulling licht door de bloem en spatel deze als laatste erdoor. Vet het cakeblik in met boter en bestuif licht met bloem. Vul deze met het cakebeslag en strijk het mooi glad. Verdeel tot slot de crumble over de taart. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180℃ (hetelucht 160℃) in ongeveer 50-60 minuten goudbruin en gaar.