Banketstaaf

Ingrediënten:

  • 300 gram amandelspijs
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 1 ei
  • bladerdeeg (vers op rol van AH of 3-4 plakjes diepvriesbladerdeeg)

Meng de amandelspijs met 3/4 van het losgeklopte ei en de citroenrasp. Leg het uitgerolde bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Van het verse bladerdeeg op rol neem je de helft (in de lengte), als je de plakjes diepvriesbladerdeeg gebruikt moet je de randjes wat insmeren met water en ze iets overlappend naast elkaar leggen en de randjes aandrukken. Vorm een lange rol van de amandelspijs die past op het bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje water en leg de rol amandelspijs in het midden. Rol het bladerdeeg om de spijs, duw de naad dicht en vouw de uiteinden dicht. Leg de banketstaaf met de naad naar beneden en smeer de bovenkant in met de overgebleven 1/4 van het losgeklopt ei. Bak de banketstaaf 20-25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200℃ tot deze mooi goudbruin is.