Ingrediënten tulband:
- 190 gram boter
- 125 gram witte basterdsuiker
- 190 gram bloem + 2 eetlepels
- 11 gram bakpoeder
- snufje zout
- rasp van 1 citroen
- 1 theelepel vanille extract
- 4 eieren
- 250 gram amandelspijs
- rasp van 1/2 citroen
- 1/2 losgeklopt ei
Ingrediënten vulling:
- 100 ml amaretto
- 100 gram blanke rozijnen
- 100 gram donkere rozijnen
- 60 gram gewelde abrikozen, in kleine stukjes
Wel de rozijnen en de abrikozen in de amaretto (liefst een dag van tevoren). Giet het af en vang de overgebleven amaretto op. Mix deze samen met het halve losgeklopte ei en de citroenrasp van een halve citroen door de amandelspijs. Voeg de boter, basterdsuiker, zout, vanille extract en citroenrasp van een hele citroen toe en mix ongeveer 6 minuten tot een romige massa.
Voeg één voor één de vier eieren toe aan het botermengsel en klop het goed luchtig. Spatel de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor. Meng 2 eetlepels bloem door de vruchten en spatel door het beslag. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de tulbandvorm en bak in 60-70 minuten op 160℃ gaar (de baktijd hangt af van het formaat van je vorm, controleer met een satéprikker). Laat ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster. Bestrooi de tulband met poedersuiker als deze helemaal is afgekoeld.