Aardbeienmousse

Ingrediƫnten:

  • 2,5 gelatineblaadje
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 100 gram verse aardbeien
  • sap van 1/4 citroen

Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom met de poedersuiker dik vloeibaar. Pureer de aardbeien met een staafmixer en voeg het citroensap toe. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg de helft van de aardbeienpuree toe. Smelt het gelatine-aardbeidenmengsel kort in de magnetron tot het goed warm aanvoelt (ongeveer 60 graden) en roer het goed door. Meng het samen met de rest van de aardbeienpuree en roer het daarna door de slagroom. Doe mengsel in een spuitzak (indien het nog te dun is, kort laten opstijven in de koelkast) en vul de taart, laat daarna minimaal 30 minuten opstijven voor de verdere afwerking.