Paastaartje

Paastaartje

Afgelopen maanden heb ik de "basis" en "gevorderden" cursus patisserie bij Robert van Beckhoven gevolgd. De wens om een cursus patisserie te volgen had ik al lange tijd, puur voor mezelf om meer achtergrondkennis op te doen en vaktechnieken te leren. De kennis en ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan is puur door "trial and error", verdiepen in recepten en deze met elkaar vergelijken. Een volledige opleiding patisserie is niet haalbaar aangezien ik nog steeds niet de ambitie heb om van bakken mijn beroep te maken, maar zo'n meerdaagse cursus is prima. Het was ontzettend leuk, leerzaam en zeker inspirerend.

Een van de dingen die ik nooit eerder had gedaan en daar heb geleerd is macarons maken. Ik moet bekennen dat ik er persoonlijk niet dol op ben, vind het vaak te zoet, dus vandaar dat ik de moeite ook nooit eerder heb genomen. Bovenstaande macarons zijn gevuld met een passievruchtencremeux en verwerkt tot paastaartje. Waarschijnlijk ga ik thuis nog wel een keer een poging wagen, want gevuld met een frisse vulling vond ik ze stiekem toch wel lekker!

Reactie toevoegen